Spoedonderhoud server met IP 185.104.28.39

Omdat er aanhoudende problemen zijn met de beschikbare ruimte voor de MySQL zijn we op dit moment deze aan het uitbreiden. Omdat dit een dedicated server is moet de gehele server tijdelijk uit. Het is vooralsnog niet bekend hoelang dit gaat duren helaas. Wel kan het redelijk veel tijd in beslag nemen. We verwachten maximaal 2 uren vanaf de plaatsing om 15:57u.

Opgelost: De MySQL ruimte is nu opgehoogd waardoor dit probleem niet meer voor mag komen.

BIT Netwerk Onderhoud 00:00 - 07:00:
Vannacht 24-03-2016 om 00:00 tot 07:00 zal BIT onderhoud uitvoeren aan het netwerk van hun, waarover ook onze verbindingen lopen. Hierdoor is het mogelijk dat je korte onderbrekingen zult ervaren bij het laden van onze diensten. De beperkingen zullen beperkt zijn en worden constant door ons team blijvend gemonitord om zodoende de impact zo klein mogelijk te houden.

Meer informatie is ook te lezen op de volgende pagina van BIT: https://www.bit.nl/news/854/92/Spoedonderhoud-vervanging-core-routers-Ede

Update 00:34u (25-02-2016)

De server is weer online. Echter wordt er nu heel erg veel mail van afgelopen 17 uur verwerkt en kan daarom nog merkbaar vertragingen opleveren op de server. De mail zal in de loop van nacht helemaal verwerkt zijn. Ook moeten alle databases weer ingeladen worden maar dat gaat door elkaar heen door het bezoeken van alle websites. We verwachten dat alles weer in de ochtend stabiel zal draaien.

Mocht u nog problemen ervaren, neem dat contact met ons op.

_________________________

Update 18:33u

Helaas is een reguliere update aan de server verkeerd uitgepakt en is hiermee een gedeelte van de kernel/ besturingssysteem niet goed ge-update. Dit had als gevolg dat de server gecrasht is en we sindsdien bezig zijn dit te herstellen. Enkele pogingen zijn helaas niet gelukt maar we zijn nu een stap verder en hopen zo het systeem teruggedraaid te hebben zonder verlies van data of gegevens en voorzien van een nieuwe kernel weer te booten. Helaas duurt dit proces al een tijdje aangezien we bij iedere stap pas kunnen zien of dit effect heeft gehad of niet. We blijven door werken tot de server weer volledig online is.

Onze excuses voor het ongemak. Helaas was de storing niet te voorkomen door overmacht.

__________________________

Update 13:10u

We zijn vanmorgen met 3 man naar de datacenter toe gegaan omdat de server niet benaderbaar was vanaf ons kantoor. De kernel was defect en is gerepareerd. Alles wordt stap voor stap herstart om verlies van data te voorkomen. Vooralsnog verloopt herstel naar wenst maar helaas kunnen we nog niet aangeven hoe lang het gaat duren.
__________________________

De server met IP 159.253.7.242 is vanaf 7:32u offline door een onbekende reden. We zijn nog steeds aan het herstellen en proberen de server te starten. De herstart geeft errors welke we moeten oplossen.

Ter info, er zijn nieuwe servers gekocht welke 100% op SSD draaien. Dit lost de huidige problemen niet op maar we willen er mee aangeven dat dit soort problemen in de toekomst met de nieuwe servers opgelost moeten zijn. U wordt op de hoogte gebracht van de migratie.

Los van de nieuwe servers doen we er alles aan om de server vandaag weer online te krijgen. Helaas is het overmacht en is ook niet bekend hoe lang dit gaat duren. Wel zijn de eerste herstelwerkzaamheden in positieve zin geslaagd.

We houden u via deze pagina op de hoogte. Een email sturen versneld de werkzaamheden niet.

Onze excuses voor het ongemak

Helaas is een reguliere update aan de server verkeerd uitgepakt en is hiermee een gedeelte van de kernel/besturingssysteem niet goed ge-update. Dit had als gevolg dat de server gecrasht is en we sindsdien bezig zijn dit te herstellen. Enkele pogingen zijn helaas niet gelikt maar we zijn nu een stap verder en hopen zo het systeem teruggedraaid te hebben zonder verlies van data of gegevens en voorzien van een nieuwe kernel weer te booten. Helaas duurt dit proces al een tijdje aangezien we bij iedere stap pas kunnen zien of dit effect heeft gehad of niet

Gevecht tegen de klok (update 29-01-2016 13:16u)

De server met IP eindigt op 243 is stabiel en alle problemen zijn opgelost.

Lees meer: Ernstige aanvallen op meerdere servers

Op dit moment is er een storing met de grote routers in ons netwerk, hierdoor kan de restore systemen ook niet overgenomen worden. We zijn bezig met het herstellen van dit probleem.

Zodra dit probleem opgelost is wordt het hier vermeld.

- English version of this message below -

Klanten van SIDN (enkel .NL domeinnaam (en), zowel registrars als domeinnaamhouders, ontvangen momenteel e-mailberichten met als onderwerp ‘Domeinnaam .nl updaten’. Ontvangers van de mail wordt gevraagd om ‘in te loggen met de inloggegevens voor uw websitebeheer’, om hun domeinnaam te kunnen behouden.

Deze mail is niet afkomstig van SIDN. Wij verzoeken u deze waarschuwing door te plaatsen op uw website. Een voorbeeld van de e-mail vindt u op de website van SIDN: https://www.sidn.nl/a/over-sidn/waarschuwing-voor-phishingmails-uit-naam-van-sidn

...

Heeft u vragen of opmerkingen, mailt u dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet,
SIDN/ Wned.nl

* * * * * * *

Some of SIDN's clients (only .NL domainname (s), including registrars and registrants, are currently receiving e-mails with 'Domeinnaam.nl updaten' ('Update domainname.nl') in the subject line. The message asks recipients to log in using their website account details in order to keep their domain names.

These e-mails are NOT from SIDN. Please place this warning on your website. An example of the e-mail can be found on the website from SIDN: https://www.sidn.nl/a/over-sidn/waarschuwing-voor-phishingmails-uit-naam-van-sidn

If you have any questions or feedback, please contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kind regards,
SIDN/ Wned.nl

- einde bericht / end of message -

___________UPDATE 11-04-2015 - 08:00u___________

Na een lange push en synchronisatie was de MySQL vanmorgen om 8:00u gereed. We hoeven nu niets meer uit te voeren op de server. We houden uiteraard de servers in de gaten dit weekend. U kunt weer aan het werk zonder onderbrekingen.

Mocht u nog problemen tegen komen dan kunt u dit doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

___________END UPDATE 11-04-2015 - 08:00u___________

___________UPDATE 10-04-2015 - 09:04u___________

De migratie van de MySQL naar de SSD is gelukt. We zijn gestart met het dumpen van de datbases op de SSD. Voor zo lang staan de websites weer aan maar we willen u nog steeds attenderen op eventuele aanpassingen. Deze worden nu nog opgeslagen op de HDD en zodra de SSD aan gaat zullen alle aanpassingen van 09:04u tot overgang niet worden opgeslagen.

Om te voorkomen dat de data terug gaat in de tijd zullen we vanavond vanaf 20:00u de laatste synchronisatie uitvoeren.

Zodra het dumpen gereed is wordt dit hier direct aangegeven. U kunt uw werkzaamheden vanaf dan doorzetten.

___________END UPDATE 10-04-2015 - 09:04u___________

Indien u een shop voert is het raadzaam deze voor die tijd uit te zetten om verwarring in orders te voorkomen.

Op 07-03-2015 hebben wij u een email gestuurd betreft voorrang op een MySQL ssd server (232) zoals u hieronder (schuin gedrukt) kunt lezen. Deze actie is toen niet gelukt omdat er toch nog synchronisatie problemen waren.

Alles is nu nogmaals klaargezet en goed door getest. We verwachten nu geen problemen meer.

Aankomende donderdag (nacht 9 op 10 april) starten we wederom met het overzetten van de MySQL SSD server. We zullen deze werkzaamheden starten om 23:00 uur op 9 april.

Wij willen u vragen vanaf dit tijdstip niet meer te gaan werken op uw website. Zodra de migratie gereed is zullen we dit hier mededelen.

_________________________________________________

Voorgaand bericht 07-03-2015: (vervallen)
Zoals u weet hebben wij op de server waarop u draait updates uitgevoerd. De volgende stap is een zelfstandige SSD server voor de databases (MySQL) waardoor uw websites absoluut de top gaat halen betreft snelheid. Echter, deze volgende stap was ingeplant voor in april van dit jaar.

Er zijn na de server updates zijn enkele problemen ontstaan in de MySQL software. De werking werdt niet beïnvloed maar enkele andere problemen wel waaronder database aanpassingen. We kunnen dit wel repareren maar die tijd gebruiken wij dan liever gelijk voor de SSD MySQL server.

Deze MySQL server wordt aankomende dinsdag op woensdag nacht (10/11 maart) rond 23:00 uur gestart en zullen we alle data gaan overplaatsen. Dit kan enkele uren gaan duren. Onze schatting is dat dit wel voor de ochtend gereed is maar helaas kunnen we dit niet garanderen.

Onze excuses voor de extra overlast in deze korte periode.

__________update 4:33u__________

De updates zijn geslaagd. De servers zijn voorzien van de nieuwste software. 

Indien uw website het niet meer doet kan het zijn dat u veroudere software gebruikt. U kunt dit update maar u kunt oook via DirectAdmin de php versie terug zetten naar versie 5.4. U gaat hiervoor naar "Domeininstellingen" (bij meerdere domeinnamen eeerst naar de betreffende domeinnaam) Daar klikt u op uw domeinnaam. Onderaan ziet u staan, First PHP (php 5.5) Second PHP (php 5.4) Schakel deze 2 versiet om, 5.5 naar 5.4 en 5.4.naar 5.5. Deze verwerking kan een minuut duren. Let wel op dat u dit alleen doet als uw website het niet doet. Als uw website het wel doet, laat dit dan zo staan. Zo bent u verzekerd van de snelste en veiligste versie php.

Mocht u toch nog problemen ondervinden, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

__________einde update 4:33u__________

In de nacht van dinsdag op woensdag (3/4 maart) gaan we de servers met IP 159.253.7.236 / 237 / 238 / 239 / 240 upgraden naar de nieuwste software versies binnen DirectAdmin. We starten dinsdag (3 maart) rond 23:00 uur.

Deze software zal veel voordelen hebben, waaronder een verbeterde performance en een hoger beveiligingslevel. Ook zullen we de eerste stap van een nieuwe backup functie inbouwen waarmee we u de mogelijkheid geven zelf backups te downloaden van onze externe backupservers naar uw eigen PC.

Alle software op de server zal vernieuwd worden, echter heeft voor u de grootste impact de update van de PHP versie. We zullen van PHP 5.3 en PHP 5.4 upgraden naar PHP 5.5, met de optie om te downgraden naar PHP 5.4. Dit kunt u zelf instellen in Directadmin bij het kopje Domeinnaam beheer. Aangezien deze nieuwe software voorzien is van de nieuwste functionaliteiten , verwachten wij geen problemen bij u.

Indien u wel problemen tegenkomt of aanmerkingen hebt horen we dit graag van u, zodat we u meteen kunnen helpen met een passende oplossing.

Komende weken worden alle servers voorzien van de nieuwste software. De betreffende server wordt persoonlijk aan u kenbaar gemaakt via de mail en is te lezen op deze pagina: http://wned.nl/storing/

Wij adviseren u tijdens de updates niets aan uw webpagina te wijzigen.

__________update 9:00u__________

Alle updates zijn rond 4 uur vannacht geslaagt. MySQL had nog enkele kleine bugs achter gelaten. Hierdoor was er een weergave fout. We hebben dit opgelost maar we blijven dit vandaag in de gaten houden. Mocht er een MySQL fout ontstaan, dan zijn we er direct bij. Dank u wel voor uw begrip.

__________einde update 9:00u__________

In de nacht van Donderdag op Vrijdag (26/27 Februari) gaan we de server met IP 91.198.27.232 upgraden naar de nieuwste software versies binnen DirectAdmin. We starten vandaag (26 februari) rond 23:00 uur.

Deze software zal veel voordelen hebben, waaronder een verbeterde performance en een hoger beveiligingslevel. Ook zullen we de eerste stap van een nieuwe backup functie inbouwen waarmee we u de mogelijkheid geven zelf backups te downloaden van onze externe backupservers naar uw eigen PC.

Alle software op de server zal vernieuwd worden, echter heeft voor u de grootste impact de update van de PHP versie. We zullen van PHP 5.3 en PHP 5.4 upgraden naar PHP 5.5, met de optie om te downgraden naar PHP 5.4. Dit kunt u zelf instellen in Directadmin bij het kopje Domeinnaam beheer. Aangezien deze nieuwe software voorzien is van de nieuwste functionaliteiten , verwachten wij geen problemen bij u.

Indien u wel problemen tegenkomt of aanmerkingen hebt horen we dit graag van u, zodat we u meteen kunnen helpen met een passende oplossing.

Komende weken worden alle servers voorzien van de nieuwste software. De betreffende server wordt persoonlijk aan u kenbaar gemaakt via de mail en is te lezen op deze pagina.

Wij adviseren u tijdens de updates niets aan uw webpagina te wijzigen.

Vanaf vanmiddag worden we aangevallen door zeer grote netwerken. Deze zijn ernstig en is daarom bij enkele servers noodzakelijk om tijdelijk het IP van het netwerk af te halen. We zijn met alle medewerkers bezig om de aanvallen tegen te gaan en doen er alles aan om de servers snel weer volledig actief te zetten.

Door een update storing vanaf de Installatron server is het tijdelijk niet mogelijk om Installatron te gebruiken op server IP 91.198.27.232. We hebben directe contacten met Installatron in America. De makers van Installatron zijn bezig met een werkende oplossing. Helaas is er niets bekend over de tijdsduur van deze werkzaamheden.

Alle overige servers ondervinden geen problemen met de laatste update van Installatron.

feed-image RSS Feed