Al gedurende een week zijn er veel korte aanvallen op alle servers (attacks). Dit is een nieuwe variant van DDOS/Brute-Force.DDOS en Brute-Force zoals we deze in het algemeen kennen is standaard geblokkeerd. Korte attacks zijn impulsen met veel verschillende IP-adressen achtereenvolgend of tegelijk. Hierdoor heeft u afgelopen week mogelijk hinder ondervonden.

 

 

 Op 10-02-2014 (16:30u geactiveerd) hebben we een manier gevonden om de zogenaamde "flood" tegen te gaan. De nieuwe instelling/script is wederom een succes. Er word per uur ongeveer 500 IP-adressen geblokkeerd per server.

Het kan gebeuren dat uw IP-adres in de blacklist terecht komt door deze extra beveiliging. Gezien het percentage IP-blokkades vanuit bijvoorbeeld Vietnam, Thailand, Taiwan, Korea, Brazil en nog vele andere landen zijn de blokkades vanuit o.a. Nederland, BelgiĆ«, Duitsland, minimaal. Dit percentage ligt ongeveer op 0,05%.

Mocht u toch uw website/email niet kunnen bezoeken? Het is mogelijk dat u in de tijdelijke blacklist staat. Deze duurt 15 minuten. Bij herhaaldelijke tijdelijke blokkades wordt u definitief geblokkeerd. Bent u definitief geblokkeerd? stuur dan uw IP adres op via deze link zodat wij u op de whitelist kunnen plaatsen. Wij controleren wel uw IP-adres op echtheid en locatie.

Mogelijk ondervindt u aankomende week nog enkele keren hinder. Zodra er hinder is wordt er op dat moment een IP geblokkeerd. Deze hinder is doorgaans binnen 1 minuut verdwenen. Echter kan het wel enkele keren achtereenvolgend zijn. Dit in verband met de vele verschillende IP-adressen welke aanvallen uitvoeren.

De hackers zijn erg creatief met het bedenken van nieuwe soorten aanvallen. Om hun manier van aanval te ontdekken is helaas soms meer tijd nodig.

Lees ook, Uw eigen (locatie) IP-adres controleren op blacklisten, op deze pagina: http://wned.nl/storing/sta-ik-op-de-blacklist-bij-wned