___________UPDATE 11-04-2015 - 08:00u___________

Na een lange push en synchronisatie was de MySQL vanmorgen om 8:00u gereed. We hoeven nu niets meer uit te voeren op de server. We houden uiteraard de servers in de gaten dit weekend. U kunt weer aan het werk zonder onderbrekingen.

Mocht u nog problemen tegen komen dan kunt u dit doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

___________END UPDATE 11-04-2015 - 08:00u___________

___________UPDATE 10-04-2015 - 09:04u___________

De migratie van de MySQL naar de SSD is gelukt. We zijn gestart met het dumpen van de datbases op de SSD. Voor zo lang staan de websites weer aan maar we willen u nog steeds attenderen op eventuele aanpassingen. Deze worden nu nog opgeslagen op de HDD en zodra de SSD aan gaat zullen alle aanpassingen van 09:04u tot overgang niet worden opgeslagen.

Om te voorkomen dat de data terug gaat in de tijd zullen we vanavond vanaf 20:00u de laatste synchronisatie uitvoeren.

Zodra het dumpen gereed is wordt dit hier direct aangegeven. U kunt uw werkzaamheden vanaf dan doorzetten.

___________END UPDATE 10-04-2015 - 09:04u___________

Indien u een shop voert is het raadzaam deze voor die tijd uit te zetten om verwarring in orders te voorkomen.

Op 07-03-2015 hebben wij u een email gestuurd betreft voorrang op een MySQL ssd server (232) zoals u hieronder (schuin gedrukt) kunt lezen. Deze actie is toen niet gelukt omdat er toch nog synchronisatie problemen waren.

Alles is nu nogmaals klaargezet en goed door getest. We verwachten nu geen problemen meer.

Aankomende donderdag (nacht 9 op 10 april) starten we wederom met het overzetten van de MySQL SSD server. We zullen deze werkzaamheden starten om 23:00 uur op 9 april.

Wij willen u vragen vanaf dit tijdstip niet meer te gaan werken op uw website. Zodra de migratie gereed is zullen we dit hier mededelen.

_________________________________________________

Voorgaand bericht 07-03-2015: (vervallen)
Zoals u weet hebben wij op de server waarop u draait updates uitgevoerd. De volgende stap is een zelfstandige SSD server voor de databases (MySQL) waardoor uw websites absoluut de top gaat halen betreft snelheid. Echter, deze volgende stap was ingeplant voor in april van dit jaar.

Er zijn na de server updates zijn enkele problemen ontstaan in de MySQL software. De werking werdt niet beïnvloed maar enkele andere problemen wel waaronder database aanpassingen. We kunnen dit wel repareren maar die tijd gebruiken wij dan liever gelijk voor de SSD MySQL server.

Deze MySQL server wordt aankomende dinsdag op woensdag nacht (10/11 maart) rond 23:00 uur gestart en zullen we alle data gaan overplaatsen. Dit kan enkele uren gaan duren. Onze schatting is dat dit wel voor de ochtend gereed is maar helaas kunnen we dit niet garanderen.

Onze excuses voor de extra overlast in deze korte periode.