Gevecht tegen de klok (update 29-01-2016 13:16u)

De server met IP eindigt op 243 is stabiel en alle problemen zijn opgelost.

Update 25-01-2016 - 16:26u

Alle installaties zijn geslaagt. We zijn op dit moment alles aan het fine-tunen. Helaas kunnen we nog niet aangeven hoe lang dit nog gaat duren. Alle klanten op de betreffende server worden per mail op de hoogte gebracht zodra we alles 100% hebben draaien.

Update 25-01-2016

I.v.m. de vele aanvallen hebben we vanmorgen besloten om alle servers om te gooien. Alle software wordt geüpdatet, ook welke we niet wilden updaten. Dit omdat er nog meer nieuwe beveiliging en realtime scanners op komen welke we zeer actief hebben getest en welke de nieuwste software nodig heeft.

Het is onvermijdelijk dat de sites af en toe, zowel kort en iets langduriger offline gaan helaas. 

Onze excuses voor de vele ongemakken maar u krijgt er een zeer stabiele website voor terug.

 

Update 10-01-2016 | 00:45u

Nog steeds zijn de aanvallen zeer actief maar het wordt al sterk minder. We laten deze status voorlopig open staan, ook wanneer de aanvallen opgelost zijn. Dit omdat de aanvallen toch weer onverwacht kunnen beginnen.

--------------------------------------------------

We worden vanaf 07-01-2016 (laat in de middag) aangevallen op meerdere servers, type Brute Force op alle poorten en met meerdere IP-adressen tegelijk op 1 poort/ verbinding. De geheugen werd door de aanval in enkele seconden vol geslurpt en veroorzaakte hierdoor sneller toegang. Enkele servers zijn versneld gestart voor een snelle flush zodat de geheugen weer beschikbaar was en wij weer sneller op de servers konden werken. Dit is een nieuw type aanval maar hun werkwijzen is al snel gevonden. De geheugen wordt nog wel aangevallen maar deze is nu niet meer plat te leggen met de huidige werkwijze van de hackers.

We doen er alles aan om overlast te voorkomen maar helaas kan een aanval af en toe merkbaar verschil maken betreft laadtijd van uw website. Helaas is dit overmacht maar er zitten non-stop mensen achter de servers om IP-adressen te blokkeren, naast de huidige automatische beveiliging.

Op dit moment zijn er al meer dan 4.000.000 IP-adressen geblokkeerd en dit worden er snel veel meer.

Ook wordt de firewall welke automatisch alles blokker aangepast tegen de nieuwe type aanvallen. Alles bij elkaar kost helaas wat tijd.

Inhoudelijke vragen gaan wij niet op in i.v.m. tijdsdruk. Inhoudt van de aanvallen staan hierboven beschreven.