Update 00:34u (25-02-2016)

De server is weer online. Echter wordt er nu heel erg veel mail van afgelopen 17 uur verwerkt en kan daarom nog merkbaar vertragingen opleveren op de server. De mail zal in de loop van nacht helemaal verwerkt zijn. Ook moeten alle databases weer ingeladen worden maar dat gaat door elkaar heen door het bezoeken van alle websites. We verwachten dat alles weer in de ochtend stabiel zal draaien.

Mocht u nog problemen ervaren, neem dat contact met ons op.

_________________________

Update 18:33u

Helaas is een reguliere update aan de server verkeerd uitgepakt en is hiermee een gedeelte van de kernel/ besturingssysteem niet goed ge-update. Dit had als gevolg dat de server gecrasht is en we sindsdien bezig zijn dit te herstellen. Enkele pogingen zijn helaas niet gelukt maar we zijn nu een stap verder en hopen zo het systeem teruggedraaid te hebben zonder verlies van data of gegevens en voorzien van een nieuwe kernel weer te booten. Helaas duurt dit proces al een tijdje aangezien we bij iedere stap pas kunnen zien of dit effect heeft gehad of niet. We blijven door werken tot de server weer volledig online is.

Onze excuses voor het ongemak. Helaas was de storing niet te voorkomen door overmacht.

__________________________

Update 13:10u

We zijn vanmorgen met 3 man naar de datacenter toe gegaan omdat de server niet benaderbaar was vanaf ons kantoor. De kernel was defect en is gerepareerd. Alles wordt stap voor stap herstart om verlies van data te voorkomen. Vooralsnog verloopt herstel naar wenst maar helaas kunnen we nog niet aangeven hoe lang het gaat duren.
__________________________

De server met IP 159.253.7.242 is vanaf 7:32u offline door een onbekende reden. We zijn nog steeds aan het herstellen en proberen de server te starten. De herstart geeft errors welke we moeten oplossen.

Ter info, er zijn nieuwe servers gekocht welke 100% op SSD draaien. Dit lost de huidige problemen niet op maar we willen er mee aangeven dat dit soort problemen in de toekomst met de nieuwe servers opgelost moeten zijn. U wordt op de hoogte gebracht van de migratie.

Los van de nieuwe servers doen we er alles aan om de server vandaag weer online te krijgen. Helaas is het overmacht en is ook niet bekend hoe lang dit gaat duren. Wel zijn de eerste herstelwerkzaamheden in positieve zin geslaagd.

We houden u via deze pagina op de hoogte. Een email sturen versneld de werkzaamheden niet.

Onze excuses voor het ongemak

Helaas is een reguliere update aan de server verkeerd uitgepakt en is hiermee een gedeelte van de kernel/besturingssysteem niet goed ge-update. Dit had als gevolg dat de server gecrasht is en we sindsdien bezig zijn dit te herstellen. Enkele pogingen zijn helaas niet gelikt maar we zijn nu een stap verder en hopen zo het systeem teruggedraaid te hebben zonder verlies van data of gegevens en voorzien van een nieuwe kernel weer te booten. Helaas duurt dit proces al een tijdje aangezien we bij iedere stap pas kunnen zien of dit effect heeft gehad of niet