Subdomein als volwaardig domein toevoegen

Het kan om verschillende redenen wenselijk of zelfs vereist zijn om een subdomein als een volwaardig domein toe te voegen aan uw hosting pakket, in plaats van langs de gebruikelijke route. De meest voorkomende reden is het ontstaan van redirect fouten, doordat de site op uw (hoofd)domein en de site op uw subdomein conflicteren. In deze handleiding doorlopen we de stappen die nodig zijn om een subdomein toe te voegen alsof deze een apart domein is, waardoor de sites geen invloed meer op elkaar kunnen hebben.

1. Normale subdomein verwijderen
  2. Subdomein als domein toevoegen
  3. DNS records toevoegen
  4. Wachten op DNS verwerking

Normale subdomein verwijderen

Wanneer u het subdomein al normaal hebt toegevoegd, dient u deze eerst te verwijderen. U kunt de bestanden op het eerder aangemaakte subdomein gewoon laten staan.

Als u het subdomein nog niet aangemaakt hebt, kunt u deze stap overslaan.

Ga in DirectAdmin naar Subdomeinbeheer om alle bestaande subdomeinen te vinden.

Selecteer hier het subdomein dat u als volwaardig domein wilt gaan toevoegen en klik op Verwijder selectie

Subdomein als domein toevoegen

U kunt nu naar Domeininstellingen gaan en daar op Voeg een domein toe klikken.

Hier voert u simpelweg het volledige domein (inclusief subdomein) in en klikt daarna op Maak.

DNS records toevoegen

Ga nu naar uw hoofddomein en vervolgens naar DNS beheer. Daar dient u (onderaan) 2 A en 2 AAAA records toe te voegen. Eentje voor 'subdomein' en eentje voor 'www.subdomein'.

U vervangt hierbij subdomein met het gewenste subdomein en als IP adres neemt u de IP adressen over zoals deze bij uw andere A en AAAA records staan.
Hieronder een voorbeeld van de in te voeren records.

Dit ziet er dan, in DirectAdmin, als volgt uit:

Let op: De IP adressen zijn per server verschillend. U kunt deze dus niet overnemen uit het bovenstaande voorbeeld.

Wachten op DNS verwerking

Na het toevoegen van de DNS records ben je klaar met het aanmaken van je subdomein als volwaardig domein. Het kan nu 1 tot 4 uren duren voordat de DNS volledig is verwerkt en overal wordt opgepakt. Daarna zou uw subdomein moeten werken als ieder ander domein.