Hoe flush ik de dns cache

De DNS cache bewaart de IP adressen van web servers die u recent bezocht heeft. Het kan soms zijn dat deze oudere informatie of slechte resultaten bevatten, en dus zullen deze verwijdert moeten worden zodat u goed kan communiceren met de web servers. Volg alstublieft de onderstaande stappen om uw DNS cache te flushen:

Windows 10

Door systeem veiligheid permissies, zou u de command prompt als administrator uitvoeren.
Zorg ervoor dat u op de Windows 10 bureaublad bent.
Klik met uw rechtermuis knop op de start menu en kies Command Prompt (Admin) vanaf het menu.
Typ in ipconfig /flushdns

Windows 8 / Windows 8.1

Door systeem veiligheid permissies, zou u de command prompt als administrator uitvoeren.
Zorg ervoor dat u op de Windows 8 start scherm bent.
Typ cmd en de Windows zoekbalk zal aan de rechterkant verschijnen met de resultaten.
Klik met uw rechtermuis knop op de Command Prompt en klik op ‘Als administrator uitvoeren’.
Typ in ipconfig /flushdns

Windows Vista / Windows 7

Door Microsoft’s veiligheid protocols zou u de command prompt als administrator uitvoeren.
Klik de start knop en ga naar de command prompt (Start > Alle programma’s > Accessories > Command prompt
Zorg ervoor dat u met uw rechtermuis knop op de command prompt applicatie klikt en selecteer ‘Als administrator uitvoeren’
Typ in ipconfig/flushdns
Let op: Als alternatief, is het ook mogelijk om cmd te typen op de Windows Vista /  Windows 7 start menu zoekbalk en vervolgens met uw rechtermuis knop op de cmd.exe resultaat te drukken.

Windows XP

Open de command prompt (Start > Run > cmd.exe > OK).
Typ in ipconfig /flushdns.

macOS en OS X

Onder OS X is het commando om de cache te legen al meerdere malen gewijzigd (ook recentelijk in macOS Sierra 10.12), hieronder kun je per OS X en macOS versie het Terminal commando terugvinden.
Open Terminal via Programma's ▸ Hulpprogramma's
Kopieer onderstaand commando
Plak deze in een leeg terminal venster
Druk op enter
Vul je wachtwoord in en druk weer op enter
Het is normaal dat je geen letters, cijfers, bolletjes, etc. ziet bij het invoeren van je wachtwoord

macOS Sierra 10.12 en macOS High Sierra 10.13

sudo killall -HUP mDNSResponder

OS X 10.11

sudo dscacheutil -flushcache

OS X 10.10.4 (of hoger)

sudo dscacheutil -flushcache

OS X 10.10

sudo discoveryutil udnsflushcaches

OS X 10.9

dscacheutil -flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder

OS X 10.7  – 10.8

sudo killall -HUP mDNSResponder

OS X 10.5 – 10.6

sudo dscacheutil -flushcache

Artikel details

Artikel ID:
112
Beoordeling :

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.