Extra Spamassassin instellingen (spamfilter)

Extra Spamassassin instellingen. (hierop geven wij inhoudelijk geen ondersteuning)

1. DirectAdmin, inloggen. (www.uwdomein.nl:2222)
  2. Bij "E-Mail management" klik je op "Spamassassin setup".
  3. Het configuratie scherm van Spamassassin verschijnt, scroll helemaal naar beneden, klik op "Manually edit the config file yourself". Je gaat nu de user_prefs bewerken.
  4. Plak onderstaande in de user_prefs: score RCVD_IN_DNSWL_HI 0.0

score RCVD_IN_DNSWL_MED 0.0
    score RCVD_IN_DNSWL_LOW 0.0

5. Klik op de knop 'Save as'
  6. Klaar.

Let op: als u nadien nog een keer een wijziging maakt in het configuratie scherm van Spamassassin, dan wordt het user_prefs bestand weer overschreven en moet u nogmaals met de hand punt 4 uitvoeren.

De aanpassing werkt direct.

• Voor de liefhebber de complete lijst van score tweaks die ik momenteel uitvoer. Deze lijst heeft nog geen false positives gemaakt en laat nagenoeg geen spam meer door, het is wel aan te raden om de voor spam gevlagde e-mail de eerste tijd goed te controleren of er geen false positives tussen zitten omdat onderstaande lijstje redelijk bot te werk gaat.

score RCVD_IN_BL_SPAMCOP_NET 3.5
score RCVD_IN_PSBL 3.5
score RCVD_IN_BRBL_LASTEXT 3.0
score RCVD_IN_DNSWL_HI 0.0
score RCVD_IN_DNSWL_MED 0.0
score RCVD_IN_DNSWL_LOW 0.0
score RCVD_IN_SORBS_WEB 3.5
score URIBL_BLACK 2.5
score URIBL_JP_SURBL 1.7
score URIBL_WS_SURBL 2.5
score THEBAT_UNREG 3.5
score HS_INDEX_PARAM 0.5
score RDNS_NONE 1.8
score RCVD_NUMERIC_HELO 1.2
score FSL_HELO_BARE_IP_1 1.8
score HELO_DYNAMIC_IPADDR 3.0
score KHOP_DYNAMIC 1.0
score RDNS_DYNAMIC 1.2
score RCVD_IN_SORBS_DUL 1.0
score BAYES_00 -1.7
score BAYES_05 -0.4
score BAYES_20 0.001
score BAYES_40 0.5
score BAYES_50 1.8
score BAYES_60 2.2
score BAYES_80 2.5
score BAYES_95 3.0
score BAYES_99 3.5
score FREEMAIL_FROM 0.1
score FROM_EXCESS_BASE64 2.0
score MPART_ALT_DIFF_COUNT 2.5

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.