Backup- en Restore van Wned

Uw website, database of email restoren

In DirectAdmin (het controlepaneel) vind je onderaan een link naar "Herstel back-ups," waarop je kunt klikken. Wij maken elke nacht een back-up en bewaren deze gedurende 30 dagen op krachtige back-up servers op vijf verschillende locaties. In totaal worden de back-ups op 25 verschillende servers opgeslagen (vijf per locatie, verspreid over drie landen) en synchroniseren ze allemaal 1 op 1 met elkaar. Hierdoor ben je verzekerd van altijd correcte en volledige back-ups.

• Let op! De back-up herstelt alleen ontbrekende en gewijzigde bestanden. Niets wordt verwijderd; alleen ontbrekende bestanden worden teruggezet. Alle reeds aanwezige data blijft ongewijzigd op de server staan, inclusief de e-mail. Als de website na het herstellen nog steeds niet werkt, leeg dan eerst de 'public_html'-map en voer het herstel van de bestanden opnieuw uit. Laat de database ongewijzigd staan, omdat deze wordt overschreven. Als je de database verwijdert, zal de back-up niet meer functioneren en moet de volledige database worden hersteld.

Restore website Wned

Selecteer nu de gewenste hersteldatum.

Selecteer nu wat je wilt herstellen. De website, mail en database zijn afzonderlijke back-ups. Je selecteert dus alleen wat je daadwerkelijk wil herstellen Je kunt alles apart of meerdere tegelijk selecteren en herstellen. Zodra je een keuze hebt gemaakt selecteert je "Ik weet het zeker-" en vervolgens de knop, herstel.

Onder de knop "Takenlijst" zie je wat u gaat herstellen. "queued" betekend, staat in de wacht en "running" betekend, herstel loopt op dit moment. Omdat er meerdere herstel aanvragen gedaan kunnen worden door andere gebruikers kan het heel even duren voor queued vervangen wordt door running. Jouw herstel wordt op volgorde gestart om overbelasting van de back-up servers te voorkomen. We spreken hier dan over, enkele minuten. De back-up servers zijn zeer snelle SSD-servers en hebben een directe verbinding met de webservers. Het kan dan ook niet lang duren voor de wachtrij verwerkt is.

Zodra alle taken op "finished" staan is de herstel compleet.